آدرس

امور اداری    ۷۰ ۲۰ ۹۱۰۰ (۰۲۱)

آزمون GMAT چیست؟ (معرفی کامل + نمونه سوال)
آزمون GMAT چیست؟ جی مت آزمونی بین المللی است که ارائه مدرک آن جهت ورود به یکی از رشته های مدیریت، MBA، اقتصاد، تجارت و بازرگانی در یکی از هزاران دانشگاه مرتبط با این حوزه ها در قاره های آمریکای شمالی و اروپا الزامی است. اگر شما نیز قصد شرکت در آزمون GMAT را دارید، توصیه می کنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید!

مکالمه انگلیسی با پارتنر های زبان حرفه ای!

آموزش مکالمه انگلیسی، به صورت آنلاین و تلفنی با تعیین سطح و 2 جلسه آزمایشی رایگان

فهرست مطالب

معرفی آزمون GMAT

آزمون GMAT یا (Graduate Management Admissions Test)  آزمونی بین المللی است که ارائه مدرک آن جهت ورود به یکی از رشته های مدیریت، MBA، اقتصاد، تجارت و بازرگانی در یکی از هزاران دانشگاه مرتبط با این حوزه ها در قاره های آمریکای شمالی و اروپا الزامی است. این آزمون امروزه به عنوان یکی از معتبرترین ابزارهای سنجش مهارت های فردی و ذهنی متقضیان شرکت در دوره هایی مثل MBA شناخته می شود و بسیاری از موسسات آموزشی و دانشگاه های معتبر برگزارکننده های این گونه دوره ها، نمره آزمون GMAT را به عنوان یک معیار برای ارزیابی دانشجویان متقاضی درنظر می گیرند. آزمون GMAT تا حدود بسیار زیادی شبیه به آزمون GRE است.  

کاربردها و مزایای آزمون GMAT

آزمون GMAT به شما کمک می‌کند تا به‌عنوان فردی حرفه‌ای شناخته شوید و اعتبار خود را در کشور مقصد بالا ببرید. اکثر افراد حتی اگر برای تحصیل نیز مهاجرت کنند، در کنار تحصیل باید به انجام کار نیز مشغول شوند. قبولی در آزمون GMAT ، حتی در پیدا کردن فرصت‌های شغلی بهتر نیز کاربرد دارد، زیرا مشخص می‌کند شما در زمینه‌های تحصیلی و عیار علمی مرتبط با کار از سطح بالایی برخوردار هستید. قبولی در آزمون GMAT  سبب می‌شود به شرکت‌های برتر در کشور مقصد نشان دهید که سطح و دامنه ارتباطی شما حرفه‌ای و پیشرفته بوده و توانایی کار در این شرکت‌ها را دارید. همچنین برای اینکه بتوانید در مقاطع فوق‌لیسانس، دکتری و حتی بالاتر رشته‌های ام بی ای ، و مرتبط با آن در برخی از دانشگاه‌ها پذیرش داشته باشید، ازجمله مدارک بسیار معتبر و مهم درخواستی از شما، همین آزمون GMAT  جی مت است. ازجمله آزمون های بسیار معتبری است که حتی در تعیین شایستگی شما برای دریافت فاند تاثیر گذار است. دانش شما را در مدیریت بازرگانی اندازه گیری نمی‌کند اما برخی از مهارت‌های زیر را بررسی می‌کند:

  • تفکر استراتژیک
  • مدیریت زمان
  • تعیین اولویت‌ها
  • برقراری ارتباط واضح و متقاعدکننده با دیگران
  • ارزیابی انتقادی کار دیگران
  • استفاده بهینه از منابع
  • ساده سازی مسائل پیچیده
  • تصمیم گیری و تحمل ریسک

 

نحوه شرکت در آزمون GMAT

برای شرکت در تست جی مت، باید در وبسایت رسمی شورای غیرانتفاعی پذیرش مدیریت فارغ التحصیل به ثبت نام کنید. MBA.com آدرس هزینه: در بیشتر نقاط جهان، هزینه ثبت نام دلار است اما این قیمت می‌تواند برای تحصیل در کانادا، ایالات متحده و اروپا متفاوت باشد. اما آزمونGMAT در ایران برگزار نمی‌شود. ايرانيان معمولا از مراکز زیر برای شرکت در آزمون GMAT  استفاده می‌کنند.

  • امارات متحده در دو شهر دبی (چهار مرکز) و ابوظبی (دو مرکز)
  • ترکیه در دو شهر آنکارا و استانبول
  • آذربایجان
  • ارمنستان

مراکز معتبرتر نمره ۶۰۰ تا ۷۰۰ را پذیرش می کنند. این آزمون GMAT  در برخی مراکز به صورت کامپیوتری و از طریق اینترنت و در تعداد بسیار محدودی از مراکز به صورت کاغذی انجام می شود.  

 

بخش‌های آزمون GMAT

ارزیابی نگارش تحلیلی  (AWA/Essay)

استدلال یکپارچه (12 سوال چند قسمتی)

استدلال کمی (31 سوال)

استدلال کلامی (36 سوال)  

 

آزمون GMAT؛ بخش ارزیابی نگارش تحلیلی (AWA/Essay)

در این بخش داوطلب باید یک متن رایتینگ با حداقل 500 کلمه را در مدت زمان نیم ساعت بنویسد. البته 500 کلمه هم چندان مقبول نیست و برای گرفتن نتیجه خوب بهتر است حداقل 600 کلمه بنویسید. این بخش توانایی شما را در تحلیل انتقادی و نقد مشکلات و مسائل، با یک رایتینگ می سنجددر این بخش باید موضوع داده شده را خوب بررسی کنید و دلایل و استدلال پشت آن متن داده شده را بسنجید و سپس آن را نقد کنید. در این بخش توانایی تحلیل انتقادی و مهارت انتقال استدلال های خود به زبان انگلیسی، محاسبه می شوند. رایتینگ شما توسط دو ممتحن بررسی می شوند و هرکدام یک نمره می دهند و میانگین این دو نمره، به عنوان نمره نهایی رایتینگ شما اعلام می شود. یکی از ممتحن ها یک الگوریتم کامپیوتری است و ممتحن دیگر یک انسان واقعی است. البته اگر بین دو نمره داده شده توسط ممتحن ها، یک نمره اختلاف باشد، یک انسان به عنوان ممتحن سوم رایتینگ شما را بررسی کرده و نمره می دهد و سپس نمره نهایی شما با روند قبلی اعلام می شود. نمره نهایی شما عددی بین 0 تا 6 خواهد بود که به صورت نیم واحدی متغیر است.  

آزمون GMAT؛ بخش استدلال یکپارچه

این بخش به چهار بخش تفسیر بصری، بخش تحلیل دو قسمتی، بخش تحلیل جدول و بخش استدلال چند منبعی تقسیم می‌شود؛ که داوطلب باید طی مدت زمان 30 دقیقه به 12 سوال این بخش پاسخ دهد. و نمره ای بین 1 الی 8 خواهد گرفت. این بخش مهارت های تحلیل و تفسیر داده ها در قالب ها و فرمت های مختلف و ادغام آن ها برای حل مسائل در داوطلب را می سنجد. به طور دقیق تر، بخش استدلال یکپارچه، توانایی شما در موارد زیر را آزمایش می کند.

  • آمیختن و ادغام کردن اطلاعات داده شده در شکل ها، متون و عدد ها
  • ارزیابی اطلاعات مربوطه از منابع مختلف
  • سازمان‌دهی اطلاعات دریافت شده برای یافتن پیوند ها و رابطه ها بین اطلاعات برای حل مسائل متعدد و پیوسته
  • ترکیب و دستکاری اطلاعات دریافت شده از منابع مختلف برای حل مسائل پیچیده

 

آزمون GMAT؛ بخش ریاضیات و مهارت محاسبه

در این بخش که از مهم ترین بخش های این آزمون GMAT  است، با 31 سوال چند گزینه ای کفایت داده و حل مسئله روبرو خواهید شد که باید در 62 دقیقه پاسخ دهید (دو دقیقه برای هر سوال) و نمره ای بین 6 الی 51 خواهید گرفت. بخش استدلال ریاضی، دانش ریاضی متقاضیان را در دو حوزه جبری و استدلال تحلیلی بررسی می کند. سوالات این بخش عموماً نیاز به آشنایی و تسلط به علم حساب، جبر پایه و مفاهیم عمومی هندسه دارد. اما باید بدانید که دشواری سوالات به مهارت های استدلالی و تحلیلی موردنیاز برای حل مسئله بستگی دارد.  

آزمون GMAT؛ بخش واژگان و مهارت کلامی

در این بخش که دشوارترین بخش این آزمون GMAT  محسوب می شود، با 36 سوال درک مطلب، تحلیل انتقادی و تصحیح متون روبرو خواهید شد که باید در 65 دقیقه به آن ها پاسخ دهید. در این بخش میزان دانش زبان انگلیسی داوطلبان با ارائه جملات پیچیده و به همراه نکاتی که نیاز به استدلال فرد دارد، سنجیده می شود و نمره ای بین 6 الی 51 خواهید گرفت.  

زمان آزمون GMAT

در حالی که از نظر فنی، شما فقط 3 ساعت و 30 دقیقه تست خواهید زد، باید پنج ساعت برای کل آزمون GMAT وقت بگذارید.

30 دقیقه: ارزیابی نگارش تحلیلی

30 دقیقه: استدلال یکپارچه

8 دقیقه: استراحت

62 دقیقه: استدلال کمی

8 دقیقه: استراحت

65 دقیقه: استدلال کلامی

 

امتیازدهی در آزمون GMAT

ارزیابی نگارش تحلیلی: صفر تا 6

استدلال یکپارچه : یک تا 8

استدلال کمی : صفر تا 60

استدلال کلامی : صفر تا 51

کل (یعنی نمره مقیاس کلامی و کمی): 200 تا 800

نتایج غیررسمی بخش های لغات، ریاضیات، استدلال یکپارچه و نمره کلی (نمره لغات + ریاضیات) به صورت فوری، بعد آزمون GMAT  اعلام می شوند.

شما بعد مشاهده نمرات خود 2 دقیقه فرصت خواهید داشت که تصمیم بگیرید نمره خود را برای دانشگاه مورد نظر بفرستید یا نه. اگر بیش از دو دقیقه معطل کنید، نمرات شما به صورت خودکار لغو می شوند. و اگر بعد لغو شدن نمرات بازهم بخواهید در آزمون GMAT  شرکت کنید باید بدانید که در هر سال تا حداکثر 5 بار و در فاصله های حداقل 16 روزه می توانید در این آزمون GMAT  شرکت کنید. اما اگر نمرات غیر رسمی خود را بعد برگزاری آزمون GMAT  لغو نکنید و قبول کنید، در یک کاغذ، نمره غیررسمی شما پرینت می شود. البته بعد حدود سه هفته از آزمون GMAT ، شما ایمیلی حاوی کارنامه رسمی خود دریافت خواهید کرد.  

تفاوت آزمون تافل و جی مت

در آزمون تافل نگارش حجمی بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ کلمه کافی است. در حالیکه در آزمون GMAT جی مت کمتر از ۵۰۰ کلمه کفایت نمی کند. بنابراین علاوه بر تحلیل و نگارش ، سرعت تایپ کردن متقاضی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی دیگر از تفاوتهای این دو آزمون مدت اعتبار آنهاست . اعتبار آزمون GMAT جی مت 5 سال و تافل 2 سال میباشد.

 

منابع آزمون GMAT

Complete  GMAT  Strategy Guide Set: Manhattan Prep  GMAT  Strategy Guides

GMAT  Test Prep

The  GMAT  Roadmap: Expert Advice Through Test Day

30Day  GMAT  Success

Franklin  GMAT  Vocab Builder

The Official Guide to the  GMAT  Review Bundle + Question Bank + Video

Ace the  GMAT  : Master the  GMAT  in 40 Days

  GMAT  for Dummies

  GMAT  Practice Questions: Princeton Review the School

 

نمونه سوالات آزمون GMAT

نمونه سوالات آزمون GMAT را می توانید به صورت رایگان از این بخش دانلود کنید 

سایت MBA نمونه سوالات واقعی و استاندارد برای تمرین آزمون GMAT را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده است. برای مشاهده نمونه سوالات روی لینک زیر کلیک کنید:

نمونه سوالات آزمون GMAT

The Official Guide for GMAT Review 2015

 

دوجلسه آزمایشی رایگان!

دو جلسه 100% رایگان تعیین سطح و شرکت در کلاس های آموزش مکالمه زبان تلفنی ECC فقط با پرکردن فرم زیر:

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

تقویت مهارت ریدینگ (Reading) و درک مطلب زبان انگلیسی

تقویت مهارت ریدینگ و درک مطلب زبان انگلیسی: راهنمای جامع

مهارت ریدینگ یا خواندن، یکی از مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی است که نقش حیاتی در زندگی روزمره، پیشرفت تحصیلی و شغلی ایفا می‌کند. با تقویت مهارت ریدینگ، می‌توانید به انبوه اطلاعات موجود در منابع انگلیسی دسترسی پیدا کنید، با افراد انگلیسی زبان در سطوح مختلف ارتباط برقرار کنید، در امتحانات و مقاطع تحصیلی بالاتر موفق شوید و فرصت‌های شغلی خود را ارتقا دهید.

ادامه مطلب »
۹ روش موثر برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی در خانه

9 روش موثر برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی در خانه

زبان انگلیسی یکی از زبان‌های بین‌المللی است که در بسیاری از زمینه‌های زندگی کاربرد دارد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای زبان انگلیسی می‌توان به ارتباطات بین‌المللی، تجارت، گردشگری و آموزش اشاره کرد. به همین دلیل، یادگیری زبان انگلیسی برای بسیاری از افراد ضروری است.

ادامه مطلب »
نحوه انتخاب بهترین دیکشنری: راهنمای گام به گام

نحوه انتخاب بهترین دیکشنری: راهنمای گام به گام

دیکشنری یکی از ابزارهای ضروری برای یادگیری هر زبانی است. دیکشنری به ما کمک می‌کند تا معنای کلمات جدید را بیاموزیم، تلفظ آنها را درست بفهمیم و کاربرد آنها را در جمله تشخیص دهیم. اما با وجود تنوع دیکشنری‌های موجود در بازار، انتخاب بهترین دیکشنری برای خودمان می‌تواند دشوار باشد.

در این مقاله، ما به شما کمک می‌کنیم تا بهترین دیکشنری را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

ادامه مطلب »
10 داستان‌ کوتاه انگلیسی برای کودکان: راهی جذاب برای یادگیری زبان

10 داستان‌ کوتاه انگلیسی برای کودکان: راهی جذاب برای یادگیری زبان

داستان‌های کوتاه انگلیسی برای کودکان می‌توانند نقش مهمی در یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان ایفا کنند. این داستان‌ها می‌توانند کودکان را با زبان انگلیسی آشنا کنند، دایره لغات و مهارت‌های خواندن و نوشتن آنها را بهبود بخشند و به آنها کمک کنند تا با فرهنگ انگلیسی آشنا شوند.

ادامه مطلب »

دیدگاه شما

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *